Banor

Sverige har 33 olika travbanor där man arrangerar travlopp som man kan spela på hos ATG. Vid sidan av detta finns ett antal träningsspår och andra inofficiella banor. De 33 banorna är spridda över hela Sverige. Montélopp hålls vid samtliga banor men är mycket vanligare vid vissa banor är andra. Banorna Solvalla, Jägersro, Åbytravet, Axevalla och Bergsåker erbjuder mer vanliga travlopp och monté lopp än de andra banorna. Dessa banor är större och omsätter mer pengar än övriga banor.

Sveriges travbanor är indelade i olika klasser beroende på banans standard. Vilken klass en bana tillhör avgör vilken typ av tävlingar de får arrangera. Det är bara de absolut bästa banorna såsom Åby och Solvalla som får arrangera topplopp såsom Elitloppet.

Dessa travbanor erbjuder mest Montélopp

åbytravÅby travbana

Många av de absolut viktigaste montéloppen anordnas vid Åbytravet. Banan som ligger i Möndal utanför Göteborg är också en av Sveriges viktigaste travbanor. Banan erbjöd tidigare vid sidan av trav också galopp. Sedan 1976 fokuserar banan helt på trav.

Jägersro travbana

Jägersro är en annan av de viktigaste montébanorna i Sverige. Banan som ligger utanför Malmö i Skåne är Sveriges äldsta travbana och den första travbanan som byggdes i Sverige. Banan erbjuder vid sidan av ett relativt stor monté utbud även trav och galopp.

Solvalla travbana

Solvalla är en ledande travbana som ofta ses som den viktigaste travbanan i Sverige och Norden. Den kallas ibland för Sveriges Nationalarena. Detta är dock en helt inofficiell titel. Den är också en mycket viktig montébana och viktiga lopp såsom Montéeliten hålls vid Solvalla. Solvalla har en aktiv montéklubb. Solvalla har plats för hela 40 000 åskådare.

Andra travbanor som erbjuder monté inkluderar:

Arvika

Axevalla

Bergsåker

Boden

Bollnäs

Dannero

Eskilstuna

Färjesstad

Gävle

Hagmyren

Halmstad

Hoting

Jägersro

Kalmar

Karlshamn

Lindesberg

Bergsåker

Lycksele

Mantorp

Oviken

Romme

Rättvik

Skellefteå

Solvalla

Solänget

Tingsryd

Umåker

Vaggeryd

Visby

Åby

Åmål

Årjäng

Örebro

Östersund